Honning, en vigtig og velsmagende del af biavlen.

 

Honning er selvsagt en stor og vigtig del af det at drive biavl. Et højt honningudbytte er et af de vigtigste avlsparametre. Honningsalget er da også en væsentlig del af årsindtægten for os. En del af honningen sælges på stor emballage til honninggrossister, som foretager den videre forarbejdning og salg.
 
En stadig stigende andel af honningen tapper vi dog selv. Denne honning sælges i butikker, primært i Himmerland, og her fra matriklen. I sommerhalvåret har jeg rigeligt travlt, så der vælger jeg at koncentrere min energi på den primære biavl. Når travlheden bliver mindre, og temperaturerne falder, begynder vi så honningtapningen. Denne arbejdsfordeling gør at vi ikke får mere stress end højest nødvendigt, og vi får mulighed for at finde de allermest spændende honninger til tapning på glas.
 
Sidst, men ikke mindst, kommer vi hen på den tid af året hvor den perfekte krystalliseringstemperatur findes naturligt. Hvis rumtemperaturen er for høj, bliver honningen let temmelig grovkrystallinsk. Er der for koldt går krystalliseringen uendelig langsomt, og kan give en ’fedtet’ honning. Normalt når jeg dog at tappe 3-4 forskellige slags honninger hen over sommeren.

Honning er en stor og vigtig del af det at drive biavl, og her i Himmerland er vi velsignet med en rimeligt varieret natur, og et relativt alsidigt landbrug. Vi har derfor mulighed for at tilbyde en god variation i honningtyperne, og dermed give dig som forbruger flere forskellige smagsoplevelser.

 

Hvad kan vi tilbyde:
Vi bestræber os på altid at have minimum 3-4 forskellige typer honning til salg. Disse spænder smagsmæssigt fra den milde, og lyse, Forsommerhonning til den meget kraftigt smagende, og mørke, Lynghonning.

Ind i mellem tapper vi nogle småpartier af en specielt spændende slyngning eller oprindelse. Disse vil derfor typisk kun kunne købes i enkelte forretninger, eller herhjemme fra.

 

Hvorfor købe Himmerlandsk Honning:
Himmerlandsk Honning er honning som er produceret lokalt. De enkelte partier er udvalgt specielt til tapning på glas, for at få den højest mulige kvalitet.

Når du køber Himmerlandsk Honning, køber du honning fra bier som har bestøvet den danske flora, samtidig med at de samler nektaren.

Du hjælper dermed med til at opretholde en stor mangfoldighed i den danske flora, og dermed også opretholde mange levesteder for alt det levende derude.

 

Hvor finder jeg honningen:
Vi sælger vores honning i et stadigt stigende antal detailbutikker, primært her i Himmerland, og i vores ’minigårdbutik’ hjemme hos os selv.

Hvis du bor uden forlokalområdet sender vi gerne honning til dig. Da honning er en lidt tung vare ser vi os nødsaget til at lægge den faktiske fragtomkostning oveni prisen på honningen. Fragtprisen stiger jævnt fra 40,- for 3 glas, til 85,- for op til 28 glas.

 

Du kan finde en fortegnelse over udsalgssteder andetsteds på siden.

 

 

 

Se vores produkter her